Trådløse utfordringer

Bredbånd gir optimal hastighet og sikkerhet når datamaskinen er tilkoblet med kabel. Dersom du benytter trådløst i stedet for kabel, vil du oppleve noe varierende hastighet og stabilitet. Trådløse signal vil påvirkes av:

Fysisk støy

Som tykke vegger, betongvegger, speil, fliser, varmtvannsberedere, ovner, plassering bak skap/møbler. Vi anbefaler at ruteren plasseres i bordhøyde med minst mulig fysiske hindringer!

Elektronisk støy

Radiobølger fra annet elektronisk utstyr som: andre trådløse nett, fm-radio, PSP, tv-apparat, tv-dekodere, høyttalere, mikrobølgeovner og babycall. Det som skaper mest forstyrrelser er andre trådløse rutere i nabolaget som benytter samme frekvens.

Plassering av fibermodem

Fibermodemet leveres med innebygget trådløs ruter og uttak for kabel tv. Mange har valgt å lå denne stå i stuen, og det er også vår klare anbefaling. Både mht. bruken av trådløse enheter, og evt. tv løsning. Vil du ha dekning i alle rom, må du plassere den nær midten av boligen og aller helst på en innervegg. Den bør ikke plasseres bak fysiske hinder som møbler, mur osv. De trådløse signalene virker bedre ovenfra og ned enn motsatt. Husk også at det bør være et strømuttak i nærheten.