Elhub starter opp

Elhub er kraftmarkedets nye datahub. Den går i drift 18. februar 2019. Elhub har som mål å sørge for effektiv utveksling av måleverdier og kundeinformasjon, og gjøre hverdagen din som strømkunde enklere. Her finner du en oversikt over hva innføring av Elhub vil bety for deg som strømkunde, både under og etter lansering.

Etter lansering av Elhub 18.02.2019:

  • Flytting: etter innføring av Elhub er det kun strømleverandøren din du skal kontakte ved flytting – ikke netteier. Den største endringen ligger i at flytting skal meldes til strømleverandør minimum to dager før flyttedato.
  • Din kontaktinformasjon: det er strømleverandøren som skal holde kontaktinformasjonen din oppdatert, og sørge for at oppdateringer meldes videre inn i Elhub. Korrekt informasjon går så videre via Elhub til bl.a. nettselskapene. På den måten får du som strømkunde kun én aktør å forholde deg til.
  • Spørsmål om faktura og forbruk: strømleverandøren blir ditt kontaktpunkt når det gjelder spørsmål om strøm- og nettleieavtale, faktura og forbruk. Netteier kontaktes kun ved spørsmål direkte tilknyttet ditt strømanlegg (nytilknytning/endring av strømanlegg, ved strømbrudd etc.)

Elhub web plugin

For deg som strømkunde har det blitt laget en løsning der du selv kan logge inn på Elhub og se dine målerverdier og annen informasjon. Logg deg inn via BankID og se deg rundt i den nye Elhub web plugin her. Les mer om løsningen her.